Boka boende på Kungsgården Långvind!

Långvinds byalag

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds byalag är en ideell förening i Långvind, Enånger. Långvinds byalag ingår i länsbygderådet HSSL_700Hela Sverige ska leva Länsbygdsrådet X-ing Gävleborg, med facebooksidan Hela Sverige X-ing. I Gävleborgs län är Långvinds byalag en av cirka 300 lokala utvecklingsgrupper. Gävleborg har kommunbygderåd i Hudiksvall och Söderhamn. Arbete pågår för att starta kommunbygderåd i Hofors och Ovanåker.

Långvinds byalag är – via länsbygderådet – en del av riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Den samlar omkring 5 000 byalag och andra lokala utvecklingsgrupper runt om i Sverige samt ett antal riksorganisationer.

Långvinds byalag är medlem i Bygderådet i Hudiksvalls kommun.

Långvinds byalag har som slogan ”Långvinds byalag – föreningar, företag och enskilda som förenar Långvind”.

Långvinds byalags syfte är, enligt stadgarna, ”att bevara och utveckla bruksmiljön i Långvinds bruk samt naturmiljö, kulturmiljö och besöksnäring i Långvind”.

Föreningen vänder sig till både enskilda, nätverk, föreningar och företag, som har utåtriktad verksamhet och främjar Långvinds utveckling, enligt stadgarna: ”Långvinds byalag ska samordna ideella föreningars, företags och enskilda personers verksamhet i Långvind samt främja utveckling och näringsliv i Långvind med omnejd.”

Föreningen bildades den 6 september 2015.

Långvinds byalag vill på olika sätt främja utvecklingen i den gamla järnbruksmiljön, av Långvinds fantastiska naturmiljö och Långvind i övrigt.

Läs mer om Långvinds byalag på bland annat sidorna Skrivelser och artiklar, Detta jobbar vi med och Detta har vi gjort och Långvindsbrickan.

Sidan uppdaterad 18 juni 2021


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv