Antikmarknader

Hälsingland är loppmarknadernas, kuriosamarknadernas, antikmarknadernas och sommarauktionernas landskap. Det finns knappast något svenskt landskap med så många marknader och auktioner per invånare som Hälsingland.

Till dessa marknader kommer några återkommande antik- och samlarmässor:

Antik- och samlarmässan i Hudiksvall är störst i sitt slag i Norrland. Den går av stapeln på Glysisvallen, Hudiksvall, en lördag–söndag i slutet av april. Arrangör är Hudiksvallsortens samlarförening.

Antikmässan i Söderhamn är en återkommande mässa sedan 1994. Den är i STS-hallen, Söderhamn, en lördag i slutet av oktober, vanligen lördagen före allhellgonahelgen. Den har gjort uppehåll under 2020 och 2021. Arrangör är Söderhamns tennissällskap.

Antik- och samlarmässan i Söderhamn är en mindre, oregelbundet återkommande mässa. Den brukar vara i Kulturens hus, Söderhamn, en lördag i mars. Arrangör är Söderhamns simsällskap.

Gävle antikmässa, även kallad Antik- & retromässa, är en relativt ny mässa. Den brukar vara i Gasklockorna, Gävle, en lördag–söndag i början av november. Den har gjort uppehåll under 2020 och 2021. Arrangör är Gävle Antikmässa.

Vi listar aktuella lopp- och kuriosamarknader på sidan Loppmarknader, traditionella marknader på Knallemarknader och julmarknader samt skördemarknader på Skördemarknader.

Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 6 november 2021