Järvzoo

Naturlig miljö för djur i Järvzoo
I Järvzoo (bilden är från huvudentrén), Järvsö, lever djuren i en så naturlig miljö som möjligt, på sina egna villkor. Djuren har – för att vara djurpark – generösa utrymmen. Vid behov kan djuren gå undan för att få vara i fred.

I Järvzoo finns följande däggdjur att beskåda: lodjur (bilden), brunbjörn, fjällräv, igelkott, järv, myskoxe, rådjur, ren, rödräv, varg och älg.

Till detta kommer följande fåglar: berguv, kungsörn, fyra sorters ugglor, tornfalk och trana. Järvzoo har fasta tider för matning av rovdjuren, som är en upplevelse i sig.

Besökaren ser djuren från en tre kilometer lång trätrottoar, som tar besökaren förbi alla djuren och genom en spännande vildmarksmiljö. Trottoaren är Europas längsta sammanhängande och är helt utan trappsteg.Längs trätrottoaren finns ett kafé och rastplatser, där man kan äta matsäck, smälta intryck och prata om vad man sett. Den största rastplatsen heter Skogskojan och ligger cirka en kilometer in i djurparken; här finns grillplats för besökarna.

I ett särskilt vildmarkscenter får besökaren fördjupad kunskap om – vad djurparken kallar ”De 5 stora” – björn, varg, lodjur, järv och människa.

På vintern finns särskilda vinterevenemang, bland annat månskensafton.

Järvzoo har, förutom den egna webbplatsen Järvzoo.se, en facebooksida, www.facebook.com/Jarvzoo.

Parken har adressen Vallmovägen 49, Järvsö.

Järvzoo är öppet året om, alla dagar i veckan.

Jörgen Bengtson
Bilder: Järvzoo

Sidan uppdaterad 13 februari 2019