Pirater har intagit ö i Söderhamn

Ett gäng pirater har slagit till och intagit ön Myrskär i Söderhamns skärgård. De har döpt om den till Piratön och rekryterar nu små sjörövare till ön.

På Piratön härskar Åke ”Krok” Hellström och Theo Overeem. De håller kontakt med omvärlden via en flotte, som de använder för att värva nya sjörövare. De har varit framgångsrika i sina värvningar bland mestadels yngre äventyrssökare, som bordat flotten och gett sig ut på skattjakt och andra äventyr på Piratön.

Bakom satsningen på Piratön står Söderhamns kommun, Åke Hellström och Theo Overeem. Kommunen ansvarar för marknadsföring och flotte.

Barnen som tar sig till ön får delta i tävlingar, gå på skattjakt och uppleva äventyr av allehanda slag. Vid dagens slut återvänder de som fullfjädrade pirater.

Under sommaren går det sex turer per vecka till Piratön, onsdag, lördag och söndag klockan 9 och 14. Säsongens sista tur går i mitten av augusti. Flotten lägger ut från Källskär, Sandarne.

Bokning sker via Söderhamns turistbyrå, telefon 0270-753 53. I mån av plats går det också att köpa biljett vid flotten. Piraterna tar emot alla barn i ålder 7–12. Äldre eller yngre syskon kan få komma med, men vuxna är bannlysta.

Jörgen Bengtson