Kulinarisk kustväg

Kustvägen från Mellanfjärden till Fläsian i Medelpad dukar upp delikatesser den 18–19 juni klockan 11–17. Omkring trettio utställare utlovar högklassig, lokal mat ”utefter hela Kustvägen med många arrangemang, feststämning och fina erbjudanden”.

Kustvägen är en 75 kilometer lång väg längs norra Hälsingekusten och södra Medelpadskusten, som under två dagar blir Matrundan.

Förra året prövade restauratörer och matproducenter Matrundan för första gången. Tidigare arrangerade man Kustvägendagarna. Nu är fokus att ”skapa en mötesplats för lokala matproducenter i Hälsingland och Västernorrland”.

– De restauranger som finns efter Kustvägen kommer att bjuda till lite extra denna helg och även bjuda på ytterligare evenemang för att locka besökare, säger Ulf Broman på föreningen Kustvägen, som ansvarar för arrangemanget.

Jörgen Bengtson