Fest på havsisen

Njutångers hembygdsförening bjöd i lördags in till fest på Njutångersfjärdens is, med förhoppning om skridskoåkning i månsken.

Föreningen hade plogat två skridskobanor, en lång på tre kilometer ut mot havet och en kort från Tälje till Snäckmor. Eldkorgar och marschaller lyste upp vägen. Medlemmarna stod för grill och servering.

Tanken var att besökarna skulle sätta på sig långfärdsskridskor och skrinna runt på någon av banorna, men många valde andra fortskaffningsmedel: skidor, spark eller apostlahästar. Snöskotrar dök också upp, men de höll sig utanför de plogade banorna.

Havsisfesten var lyckat, även om det inte blev månskedsljus på kvällen. Förra gången Njutångers hembygdsförening ordnade en liknande aktivitet var för två år sedan, men då kom den med kort varsel och var dessutom på en fredag; ändå blev den en framgång. Nu blev isfesten en succé, som sporrar till fortsättning.

Jörgen Bengtson