Bättre bad i Skärså?

Många föreningar ser till att det finns fina insjö- och havsbad på Hälsingekusten. Skärså allmänna idrottsklubb (AIK) vill satsa på badet i Skärså, som behöver en upprustning.

I en skrivelse till Söderhamns kommun säger Skärså AIK att föreningen vill erbjuda turister och lokalbefolkning en badstrand värd namnet. Föreningen erbjuder sig att bygga ut badplatsen, anlägga brygga, hålla rent och rengöra toaletterna i området. I nästa steg vill föreningen bredda stranden. Men för att ta på sig detta vill Skärså AIK ha ett årligt underhållsbidrag från kommunen.

Berörda markägare och vägsamfällighet är positiva till upprustningen. Kommunen håller på att breda frågan. Ansvarig tjänsteman, Niklas Brodin, säger till Söderhamns-Kuriren i dag att ”Skärså AIK har kloka idéer, men det är många saker att ta hänsyn till när man handlägger ärendet”.

Om kommunen kommer med positivt besked i maj eller juni räknar Skärså AIK:s ordförande Stefan Eriksson att föreningen ska hinna rusta upp badstranden i sommar.

Jörgen Bengtson