Kulturpris till Ljusnebo

På nyårskonserten om tre veckor i Kulturens hus, Söderhamn, får bildkonstnären Ann Caroline Breig, Ljusne, ännu ett kulturpris.

Söderhamns kulturpris på 30 000 kronor går i år till en konstnär, som ställer ut och medverkar i konstprojekt världen över. Kommunen ger följande motivering till priset:

Ann-Caroline Breig har med sin personliga drivkraft, sitt orädda, okonventionella och professionella konstutövande gjort skillnad i Söderhamns kommun i allmänhet och i Ljusne i synnerhet genom sitt engagemang bland annat i projektet Konstkraft Ljusne.

Hon medverkar i utställningar både nationellt och internationellt och är ett ständigt återkommande och färgsprakande inslag i det lokala konstlivet. Hennes bredd, både konstnärligt och geografiskt, gör att kultur- och samhällsutvecklingsnämnden är både stolta och glada att få dela hennes fängslande värld.

Ann Caroline Breig fick Hälsinge Akademis kulturstipendium 2011 och Landstinget Gävleborgs kulturstipendium 2010.

Den som vill förkovra sig i hennes konst, kan göra det på webbplatsen www.acbreig.se.

Jörgen Bengtson