Njutångersgården blir hotell

Njutångersgården är sålt till en schweiziskt bolag, som kommer att omvandla vandrarhemmet till profilerat hotell. Den som kört förbi Njutångersgården har en tid sett en skylt, som talar om att Royal Swiss Hotell har tagit över. Ägarbytet skedde i juli.

I framtiden blir det högre kvalitet, med badrum på alla rum och lyxig frukost till gästerna. Det blir också ökad satsning på konferenser.

Den nya ägaren, en schweizisk hotellkedja, etablerar sig i Sverige med köpet i Njutånger.

– Platsen passar oss. Den ligger nära en skidanläggning och det finns vackra stränder i området. Det är en miljö som kan attrahera gäster från hela världen, säger Frederic Notz till Hudiksvalls Tidning (4/8).

När omvandlingen från vandrarhem till hotell är färdig, tror Frederic Notz att hotellet kommer att ge arbete åt omkring 20 personer.

Jörgen Bengtson