Hälsingekusten får exklusiv stugby

Hölick på Hornslandet utanför Hudiksvall ska få 22 hotellstugor med särpräglad arkitektur och panoramafönster mot havet. Den första visningsstugan ska vara färdigbyggd i juli i år. Om tre år ska resten av stugorna vara klara. Då kommer campingplatsen på Hölick att erbjuda exklusivt boende under större delen av året.

Stugorna har utsikt mot havet. Men Hornslandets naturreservat med träd och vassruggar skymmer en del av havsutsikten. Å andra sidan kommer de boende att ha ett naturreservat några meter bort.

Tanken med stugorna är att de ska ha privata ägare, som hyr ut dem till Natura Camping under högsäsong eller när det finns gäster. I satsningen på Hölick havsresort, som campingen numera heter, ingår också tennisbanor och simbassäng.

Bakom satsningen står Natura Camping AB. Bolaget planerar att investera 35–40 miljoner kronor under tre år på denna nya typ av fritidshus och hotell på Hälsingekusten.

Jörgen Bengtson