Fiasko för Strömmingsleken

Söderhamns stora hemvändar- och sensommararrangemang i helgen, Strömmingsleken, blev i år ett fiasko. Ingen besökte öltältet med räkfrossa, där det kostade 100 kronor att komma in på fredagkvällen. När arrangörerna sent på lördagskvällen tog bort avgiften, strömmade publiken till.

Under lördagen rörde sig cirka 2 000 personer på festområdet. Knallarna, som var missnöjda med den dåliga publiktillströmningen på fredagen, var mer nöjda med lördagen.

På söndagen var det bland annat sångtävling och dans, med stort fyrverkeri som avslutning.

Årets Strömmingsleken var den 46:e i ordningen. Förra året gick arrangemanget back med 200 000 kronor. I år hade arrangörerna dragit ner på dyra artister. Trots dålig publiktillströmning, räknar arrangörerna med att årets upplaga gick med vinst. Men de lovar att se över konceptet till nästa år.

Jörgen Bengtson