Sista samlingen före jul

Fjärde adventshelgen står för dörren och därmed sista samlingen före jul. I den här sista sammanställningen av julaktiviteter för i år, som veckan före jul inte är så många, har vi tagit med flera julkonserter.

17 december: Torghandel i Söderhamn, klockan 10–17 i Furangallerian, med lokalt producerade livsmedel.

18 december: Julmarknad i Enånger, klockan 10–16, i Fyndboden, Tosätter.

18 december: Julöppet med keramik i Hög, klockan 13–16 hos Margareta Erwald i Högs Hallsta, med försäljning av keramik.

18 december: Julkonsert i Hudiksvall, klockan 15 och klockan 17 i Jakobs kyrka, med Jakobskören och solisterna Micke Grahn, Agneta Sjödin med flera under ledning av Rune Broberg.

19 december: Julmarknad i Enånger, klockan 11–16, i Fyndboden, Tosätter.

19 december: Julöppet med keramik i Hög, klockan 13–16 hos Margareta Erwald i Högs Hallsta, med försäljning av keramik.

19 december: Julkonsert i Hudiksvall, klockan 15 och klockan 17 i Jakobs kyrka, med Jakobskören och solisterna Micke Grahn, Agneta Sjödin med flera under ledning av Rune Broberg.

19 december: ”Julton” i Iggesund, klockan 17 i Iggesunds kyrka, med Njutånger-Iggesunds kyrkokör, solist Åke Fredriksson samt aftonbön.

19 december: ”Nu tändas tusen juleljus” i Rogsta, klockan 18 i Rogsta kyrka, med Hälsingtuna-Rogsta kyrkokör, Theresia Widarsson med systrar, aftonbön och kyrkkaffe i församlingshemmet.

21 december: ”Sånger i juletid” i Njutånger, klockan 18.30 i Njutångers kyrka, med flickor från bygden som framför julsånger.

Jörgen Bengtson