Lär om Hälsingekusten

Hälsingekusten är en oslipad diamant i Hälsingland, som många ännu inte har upptäckt. Under fliken Se på denna webbplats finns mycket att läsa om kusten från Axmarbruk i söder till Ragnvaldsnäs i norr. Här finns en översikt av de två historiska städerna, Hudiksvall och Söderhamn, och de elva kustsocknar som tillsammans formar Hälsingekusten.

Hälsingekusten har en storslagen skärgård, uppsplittrad i en mängd öar, holmar, skär och havsvikar. Den är inte lika dramatisk som Höga kusten, inte lika stor som Stockholms skärgård och inte lika karg som ytterskärgården i stora delar av Sverige. Men den är magnifik.

Kusten och skärgården har mängder av orter, bygder och öar värda ett besök.

Den översiktliga sidan Se är nu uppdaterad. Under fliken Hälsingekustens samhällen finns cirka 35 orter, bygder och socknar beskrivna. Till detta kommer under fliken Hälsingekustens öar porträtt av närmare 20 öar.

Jörgen Bengtson