Teateravslut i Hälsingland

Hälsingland är sommartid ett riktigt teaterlandskap. 2011 är inget undantag. Men nu lider sommarens föreställningar mot sitt slut. Som vanligt håller Mellanfjärdens teater ut till sist.

Årets pjäs, ”Den oplockade gåsen” av Simon Mendes da Costa, spelas 5–27 augusti. Pjäsen är en komedi med mörka undertoner. Pjäsmaterialet är, som ofta på Mellanfjärdens teater, hämtat från Storbritannien. Liksom så många gånger förr, är det svensk premiär i Mellanfjärden.

Den charmiga fiskeläget på Hälsingekusten lyckas sommar efter sommar sätta upp en pjäs med kvalitet och locka skådespelare från andra delar av Sverige. I är heter rollgestaltarna Lars T Johansson, Cia Olsson, Ola Björkman, Anne-Li Norgerg och Isabelle von Saenger. Regissör för tredje året i rad är Johan Svangren – dessförinnan var han skådespelare tre år i rad.

Som vanligt är Tommy Brusell producent. Med årets föreställning har han satt upp 19 professionella teaterföreställningar i Mellanfjärden, ett svårslaget rekord för en liten ort långt från de stora metropolerna.

Nu har Mellanfjärdens teater avverkat en tredjedel av sommarens föreställningar. Efter en premiär med fullsatt salong, kan Tommy Brusell nu börja fundera på vad han ska locka med när teatern firar tjugoårsjubileum 2012.

Jörgen Bengtson