Julmarknader i advent

Tredje adventshelgen är en typisk julmarknadshelg. På lördag och söndag är det gott om julmarknaden på Hälsingekusten och i inlandet. Här kommer några sista-minuten-tips på marknader längs kusten:

11 december: Julmarknad i Enånger, klockan 10–16, i Fyndboden, Tosätter, Enånger.

11 december: Buränge julmarknad i Iggesund, klockan 11–14, med delikatesser, julbröd, hantverk, glögg, lotterier, servering, scoutupptagning, i Buränge på vägen mot Forsa.

11 december: Traditionell julmarknad i Gränsfors, klockan 12–16, med knallar, servering, sprakande eldar, glögg, ostkaka, julgröt, skinksmörgås och massor av klappar, i Gränsfors centrum, Gnarp.

11 december: Julmarknad i Enånger, klockan 14–18, med loppmarknad, hantverk, kuriosa, glögg, korv, hamburgare, servering, lotteri och tomtedamm, i Enångers bygdegård, Enånger.

11 december: Julfest i Hudiksvall, klockan 15, med aktiviteter för dem som deltagit i Hälsingtuna-Rogsta församlings barnverksamhet, i Håsta kyrka, Hudiksvall.

12 december: Julmarknad i Enånger, klockan 11–16, i Fyndboden, Tosätter, Enånger.

12 december: Julmarknad i Stocka, klockan 11–15, med slöjd, bakverk, loppmarknad, fiskdamm och servering med julgröt och skinksmörgås, i Folkets hus, Stocka, Harmånger.

12 december: Julfest i Hudiksvall, klockan 11, med aktiviteter för dem som deltagit i Hälsingtuna-Rogsta församlings barnverksamhet; i Björkbergs kyrka, Hudiksvall.

12 december: Julmarknad i Borka, klockan 13–17, med lokalt producerade livsmedel, julgranar, hemslöjd, hantverk, glögg, kaffeservering, korv, lotteri och Enångers luciakandidater, på Borka brygga, Enånger.

Jörgen Bengtson

Artikeln uppdaterad 2011-12-10