Hölick växer

Hölick havsresort, som campingen på Hornslandet numera kallar sig, växer med nya fritidshus, hotellstugor. Det första havsnära huset står klart; ytterligare tre ska vara färdiga till sommaren. Planerna är sedan att uppföra ytterligare 19 hus.

Husen har pulpettak med upp till sju meters takhöjd och är målade i tjära och järnvitriol för att ge ett väderbitet intryck. Stora glaspartier vetter mot skog och hav. Husen är utformade för att smälta in i naturen, utan att sticka ut i området. För den som är inne i husen, är naturen nära.

– Kliver man ut på verandan så är man mitt i skogen, säger Leif Jonsson, delägare i Hölick havsresort, till Hudiksvalls Tidning i dag.

Hälsingekusten.se har tidigare berättat om projektet i Hölick, senast 27 oktober 2011 och 26 april 2011. Husen ska vara attraktiva att bo i året runt. Bakom satsningen står Natura Camping AB.

Tanken är göra husen till bostadsrätter, där man äger andelar som man kan hyra ut till Hölick havsresort när man inte är där.

Utbyggnaden av Hölicks camping till åretomstandard innefattar också pooler och tennisbanor.

Ritningarna till husen var klara redan 2007, men det har tagit tid att få plangodkännande och finansiering på plats. Men nu står första huset där, vilket ägarna räknar med ska sätta fart på försäljningen.

Jörgen Bengtson