Söderhamn skärgårdsredo

Söderhamns skärgård är redo för sommarens turistströmmar. Nytt för i år är att öar med övernattningstugor och bryggor fått miljöstation med sopsortering. Stenö havsbad har fått en ny brygga för taxibåtar och besökare, som inte längre behöver störa badlivet för att ta sig i land.

Till avdelningen ”ställa i ordning till sommaren” hör också att förtöja gästbryggor, göra i ordning grillplatser och ställa i ordning farlederna med prickar som väder och vind tagit.

Den stora nyheten är alltså miljöstationerna.

– Det är helt nytt för oss och för renhållningsbolaget. Det här blir lite av ett prövoår där vi får känna oss fram, men det blir ett stort lyft både miljömässigt och arbetsmiljömässigt, säger kommunens skärgårdssamordnare Henrik Olsson till Söderhamns-Kuriren i dag.

Jörgen Bengtson