Solsken över solbrygga

Solen lyste över Hudiksvall, när solbryggan i inre hamnen invigdes i dag. Solbryggan är ett imponerande trädäck, som hänger på kajkanten ut över vattnet. Däcket är cirka 75 meter långt och sträcker sig i kajhörnet mot Möljen i riktning mot tullhuset.

– I Hudiksvall går havet ända in till staden, och det är en fördel vi ska använda oss av, sa Håkan Rönströn, ordförande för tekniska nämnden, när har klippte det blågula invigningsbandet.

Nedanför bryggan finns en småbåtsbrygga, som gör att båtburna besökare kan lägga till så långt in i hamnen det går att komma med båt.

Solbryggan är ett led i den nya kommunmajoritetens arbete att öppna stränderna, skärgården och därmed Hälsingekusten för besökande. Dessa satsningar torde också förbättra kommunens möjlighet att klättra i båtbranschens ranking av båtkommuner, där Söderhamn intar en topposition (plats 6 i 2012 års ranking), men Hudiksvall inte ens finns med på topp-50-listan.

Jörgen Bengtson