Succé för rekordstor loppis

Årets Loppis på Kattvikskajen, Hudiksvall, blev en succé. I lagom varmt väder kom tusentals fyndsökare till de över 200 stånden på kajen i centrala Hudiksvall. Backluppeloppisen, som i år firar tioårsjubileum, lockade rekordmånga försäljare och cirka 3 500 besökare.

– Vi hade 207 loppisförsäljare. Alla platser var utsålda. Vi fick tacka nej till några på slutet, berättar en nöjd loppisgeneral, Anders Skoglund, för Hälsingekusten.se.

De första åren höll loppmarknaden till utanför Glysisvallen, men nu är den etablerad på Kattvikskajen. Bättre ställe får man leta efter: havsutsikt, svalkande bris, staden som fond och gångavstånd till centrum

– Vi har inga officiella besökssiffror med har aldrig haft så många besökare, sannolikt 3 000–4 000 personer. Folk verkar att gå genom hela området, säger han.

Hälsingekusten.se behövde dryg tre timmar för att gå igenom de 207 stånden, och då fanns inte tid över för fika. Loppis på Kattvikskajen hur vuxit till inte bara Hälsingekustens utan också Norrlands största loppis.

Anders Skoglund berättar för Hälsingekusten.se om hur loppmarknaden kom till:

– Jag blev inspirerad av stora loppisar i Stockholm. Samma föreningar som arrangerar Hälsinge marknad ville gärna ha en aktivitet under våren, så vi startade en bakluckeloppis

– Det började som lokal loppis, men för några år sedan började vi annonsera i alla hälsingetidningar. Nu får vi både säljare och besökare från hela Hälsingland och även andra delar av Sverige. Vi har proffs från hela Mellansverige som kommer hit, säger han.

Loppisen är utformad som bakluckeloppis, med plats för bil och fem meter loppisbord. Säljaren betalar 300 kronor för en parkeringsruta på fem gånger fem meter.

Det var inte bara fullt runt loppisstånden, utan också till serveringståndet. Men folk klagade inte, utan ställde sig glatt i kö

Bakom Loppis på Kattvikskajen står idrottsföreningarna Strand IF, Hudiksvalls IF och HUFF (tidgare ABK med flera). Den arrangeras alltid sista lördagen i maj.

Jörgen Bengtson