Magasinsrustning på gång?

Hudiksvalls klassiska gula hamnmagasin har länge fått förfalla. År 2008 sålde kommunen dem till ett privat företag, Hebri AB, som lovade upprustning inom två år: inget hände.

I måndags hävde kommunen köpet och skrev avtal för samma symboliska summa som tidigare, 1 000 kronor, med det nybildade byggföretaget Bo hemma Sverige AB. Bakom bolaget står byggaren Torbjörn Bodell och bilhandlaren Bengt-Emil Andersson, båda från Hudiksvall.

De har gått och retat sig på att två av Hudiksvalls karaktärsbyggnader har fått förfalla. Nu lär de vilja göra kontor eller liknande på bottenvåningen och bostäder på de två övre våningsplanen. Kommunen ger bolaget ett år på sig att komma igång med renovering och ombyggnation – annars går köpet tillbaka.

Torbjörn Bodell är en erfaren och effektiv byggare, som via sitt bolag T Bodell Bygg AB är delägare i Bo Hemma Sverige AB. Torbjörn Bodell har för övrigt en koppling till Långvind; han renoverade Kungsgården Långvind 2009–2010. I dag håller han bland annat på att renovera en av de röda sjöbodarna på Möljen.

Jörgen Bengtson