Mössön får visfestival

Det blir ingen Mössödagen med loppmarknad i år. Istället bjuder Mössöns byalag in till visfestival den 14 juli, med aktiviteter under eftermiddag och kväll.

Praktiskt taget alla orter eller bygder på Hälsingekusten har sina sommardagar, då bofasta, fritidsboende och återvändare strålar samman. På Mössön – halvön öster om Njutånger – har sommaradagen traditionsenligt varit Mössödagen i mitten av juli. Den har samlat Mössöborna runt loppmarknad, hantverk, familjeaktiviteter, lotteri och servering.

Nu tar Mössöns visfestival vid, som blir Mössödagen i ny tappning. Det blir fortsatt familjeaktiviteter och Mössöloppet. På kvällen vidgar byalaget verksamheten med ett ambitiöst musikprogram.

Kvällsprogrammet börjar klockan 19. På scenen kan vi förvänta oss Kjell-Åke ”Körven” Eriksson och Tomas Söderlund, Ingela Söderlund & Co, Segertåget med vänner och Bengt OH med vänner. Bakom den senare gruppen döljer sig Tomas Olsson, Leonard Tinz-Jansson, Thomas Grunnesjö och Berndt Olsson; här får vi alltså chans att se och höra kyrkoherden i Hudiksvall-Idenor, Thomas Grunnesjö, rocka loss på scenen med gitarren i högsta hugg. För den som inte vill gå hungrig från visfestivalen finns kolbullar och hamburgare.

Dagsprogrammet börjar klockan 15. Det blir konsthantverk, konstutställning, motorcykelutställning, hoppborg för barn, servering och Mössöloppet med start klockan 15.30.

Jörgen Bengtson