Nytt vrak i Söderhamnsån?

Söderhamnsån har på kort tid blivit begravningsplats för två havererade båtar; båda har blivit bärgade och skrotade under det gångna året. Nu har ett tredje fartyg, som är på väg att sjunka, börjat oroa kommun och allmänhet.

Det ligger en båt på norra kajen, som var tänkt att bli en husbåt. Men projektet har havererat i dubbel bemärkelse. Ägaren har sänkt husbåtsplanerna och vintern har sänkt båten genom att vattenfylla den. Det tidigare örlogsfartyget, en transport- och landstigningsbåt, har framtiden bakom sig.

Ägaren lovar att sälja eller skrota båten till sommaren. Den ska inte bli någon ny Kattegatt eller Ariel, de två havererade fiskebåtarna som Söderhamns kommun blev tvungna att bärga till en total kostnad av cirka 400 000 kronor, enligt Söderhamns-Kuriren (13/4 2013).

Jörgen Bengtson