Jungfruveckan även i år

Jungfruveckan blir av även i år. Planringen är i full gång, berättar webbplatsen wwww.ljusne.se. Det blir liksom tidigare år en aktivitetsspäckad period i början av juli, som lockar hemvändare, turister, fritidsboende och bofasta till södra Hälsingekusten, främst sträckan mellan Ljusne och gästrikegränsen.

Förra året var Jungfruveckan rekordlång, nio dagar.

Samordnare för arrangemanget är föreningen Kustorternas framtid.

Jungfrukusten kämpar för att etablera sig som turistdestination. En aktivitet som ska locka folk till en mindre del av Jungfrukusten är Jungfruveckan.

Centrum för aktiviteterna är Ljusne, där det förra året var allsång, dans, brännboll, loppmarknad, musiktävling, matstafett, väggmålningsworkshop, gåbingo, rockafton, svenskt mästerskap i loggingsport (stock-, motor- och bågsågning samt huggning) och andra aktiviteter.

Förra årets stora nyhet var ett mopedrally, som gick i maklig takt längs kusten.

Jungfruveckan förmår kanske inte locka så många nya besökare till Ljusne och byarna söder om bruksorten, men veckan har blivit en härlig folkfest och stor hemvändaraktivitet, ungefär som Strömmingsleken är i Söderhamn och Hälsinge marknad i Hudiksvall.

Jörgen Bengtson