Stationär glassbil nyhet

Det är inte bara glassbilarna på Hälsingekusten, som är ett säkert vår- och sommartecken. Nu har Hudiksvalls inre hamn fått en egen glassbil. Och inom kort tar Sigge Hill över Hudiksvalls enda hamnkrog, tidigare Kajkanten och Bankokkajen.

Sedan en tid står en stationär glassbil parkerad vid solbryggan mellan Möljen och Tullhuset i Hudiksvalls inre hamn. Susanna Dahlström, en återvändare till Hudiksvall, förverkligade en dröm och köpte en glassbil. Från början hade hon tänkt sig att åka runt och sälja glass. Nu hittade hon en begagnad glassbil från Storbritannien, som blivit ett nytt inslag i hamnmiljön i Hudiksvall. Enligt Hudiksvalls Tidning planerar hon även att starta glasstillverkning.

Sigvard Wassberg, med artistnamnet Sigge Hill, tar över den restaurang i Hälsingland som har mesta havsläge. Han kommer att köra sitt Jukebox-program där. Tidigare har han haft det på Gossip, som nu blivit sportbaren O’Learys, och dessförinnan på Café August.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 15 maj 2013