Ny långbusslinje till kusten

Konkurrensen ökar om bussresenärerna till och från Hälsingekusten. Torsdagen den 27 juni utökar Härjedalingen trafiken med en ny direktlinje Östersund–Hudiksvall–Stockholm och vice versa. Tidigare har Härjedalingens bussar gått via Tönnebro, Bollnäs och Ljusdal till Härjedalen och Östersund. Nu kommer en direktbuss via Söderhamn och Hudiksvall, som tar upp konkurrensen med främst Y-buss.

Turtätheten är dock begränsad. Y-buss har flera avgångar per dag, Härjedalingen tre per vecka. I Stockholm avgår bussen från Cityterminalen måndagar klocka 9.00 samt fredagar och söndagar klockan 13.00 med en restid till Hudiksvall på 3.15 minuter. I Hudiksvall avgår bussen från Resecentrum torsdagar klockan 15.25, fredagar klockan 12.10 och söndagar klockan 17.55.

Härjedalingens kustbuss stannar på följande ställen i Hälsingland (om hållplatsen inte är resecentrum eller busshållplats på orten, anger vi hållplats inom parentes): Tönnebro, Söderhamn, Iggesund (hållplats E 4), Hudiksvall, Forsa (folkhögskolan), Näsviken (hållplats väg 84), Delsbo, Ljusdal, Färila och Ytterhogdal.

Tapanis buss i Haparanda har också expressbussar längs Hälsingekusten. I Stockholm avgår bussen från Cityterminalen fredagar och söndagar klockan 18.00 med en restid till Hudiksvall på 4.25 timmar. I Hudiksvall avgår bussen torsdagar och lördagar klockan 04.00.

Cerisresor trafikerade tidigare Hälsingekusten med expressbussar, men upphörde med sina bussar på linjen Stockholm–Sundsvall den 24 mars 2013, för att bli en renodlad anslutningslinje till Tallink Silja Lines båtar.

Jörgen Bengtson