Ny turistbyrå i Söderhamn

Söderhamns turistbyrån har varit husvill sedan resebyrån, som skötte turistbyrån på entreprenad, lämnade resecenter. Nu får turistbyrån egna lokaler på gågatan i centrala Söderhamn. Turistbyrån flyttar in i vad som hittills varit stadsbibliotekets tidningshörna, den del av biblioteket som vetter direkt mot gågatan och som man också når från Tewes konditori.

En annan förändring är att turistbyrån – eller som den också heter, Visit Söderhamn och Visitor Center Söderhamn – delvis blir ambulerande under sommaren.

– I sommar kommer vi att flytta ut delar av Visitor Center och förflytta oss från plats till plats med turistinformationen, skriver turistbyrån på Facebooksidan Visit Söderhamn.

Under drygt ett år har turistbyrån huserat längre in i biblioteket i ett provisoriskt arrangemang. Beslutet att ge turistbyrån egna lokaler i bästa läge, är dock inte populärt hos bibliotekspersonalen. Biblioteket förlorar sitt skyltfönster, vilket bibliotekschefen Nils Rundkvist protesterar mot i dagens Söderhamns-Kuriren.

Kultur- och fritidschef Anders Uddén tog beslutet om förändringen, sedan det inte gått att få samsyn mellan turistbyråns och bibliotekets personal. Han utlovar en utvärdering efter sommarsäsongens slut.

Jörgen Bengtson