Vatten från alla håll

Svenska mästerskapet (SM) i traditionellt mete i Söderhamn blev en blöt tillställning. Regnet vräkte ner på metarna under söndagen, men det gick ändå att genomföra SM-tävlingen i Söderhamnsån.

Närmare 400 personer kom till SM i mete i helgen.

På lördagen tävlade deltagarna individuellt i elva klasser, från juniorer till äldre veteraner. Under fyra timmar fiskade deltagarna för allt vad metspöna höll. Det regnade till och från men störde inte SM-tävlingen.

Värre var det på söndagen, då det vräkte ner regn. I Vågbro, inte långt från tävlingsplatsen, var översvämningen katastrofal med 1,5 meter vatten på vägar och marker och en bro som stod under vatten. Söndagens lagtävling gick ändå att genomföra, med uppehåll under skyfallen. Inte mindre än 97 lag tävlade med fyra personer per lag, även här i olika klasser.

SM i mete finns i form av traditionellt och internationellt mete.

Jörgen Bengtson