Ångersjön växer i Söderhamn

Ångersjöns wärdshus växer – i Söderhamn. Krögarparet Bernt-Åke och Monica Orest med sonen Hans har öppnat en restaurang, Orestes, på Kungsgatan 23 i Söderhamn.

Möjligheten kom när ägaren till restaurang Tassili oväntat avled i somras. Familjen Orest köpte restaurangen. Nu satsar trion Orest på att driva restaurang i både Ångersjön – på E 4:an halvvägs mellan Söderhamn och Hudiksvall – och Söderhamn. I båda restaurangerna är det svensk husmanskost som gäller.

– Det här är en gammal dröm som går i uppfyllelse, säger Bernt-Åke Orest om den nyöppnade restaurangen i Söderhamn.

Omvandlingen av Tassili betyder att det inte längre finns pizza i den klassiska restauranglokalen och att den fått en allmän uppfräschning. Mycket är sig dock likt invändigt.

Bernt-Åke Orest satsar på ”klassiska svenska rätter, lagade från grunden, och inget hokus pokus”. Så långt det är möjligt satsar familjen Orest på lokalproducerade råvaror. Målgruppen är en äldre publik och familjer.

Han tittar redan på möjligheter till expansion. Målet är att kunna utvidga restaurangen till grannlokaler i huset och ge utrymme åt både bar och levande musik.

Jörgen Bengtson