Axmarbrygga öppnar upp

Axmarbrygga öppnar upp till våren, både i form av krogens säsongöppning och ett nytt boende vid havet.

Axmarbrygga havskrog öppnade för helggäster den 12 april som första sommarrestaurang på Hälsingekusten, som vi räknar Axmarbrygga till. Axmarbrygga håller till en början öppet under enstaka dagar – som helger, valborg och första maj – för att gå över till dagligt öppethållande från den 17 maj. Sedan blir det helgöppet igen under september och oktober. Den 21 november–21 december serverar krogen, med undantag för vissa dagar, julbord.

Årets stora nyheten är att Axmarbrygga fått en övernattningsstuga för sex personer vid havet, bara cirka 100 meter från krogen.

”En nybyggd stuga av mycket hög standard med havsutsikt och egen altan”, berättar Axmarbrygga havskrog på sin webbplats, www.axmarbrygga.se.

Stugan är på 54 kvadratmeter. Den har kök, matplats och vardagsrumsdel, sovrum med dubbelsäng, loft med två sovplatser, badrum med dusch, toalett och golvvärme och kanske det bästa av allt: altan på tolv kvadratmeter vid havet, som man både kan sola på, äta på och ta sig ett dopp ifrån. Sängkläder, handdukar och städning ingår i hyran.

Axmarbruk ligger precis på gränsen till Hälsingland på gästrikesidan. Axmarbruk är ett kärt utflyktsmål för både hälsingar och gästrikar. Här finns, förutom restaurangen, konstlokalen Bläckhornet, bruksparken som inte längre har någon herrgård samt hyttan och annat som är kvar från Axmars tid som järnbruk.

Jörgen Bengtson