Konsum lägger ner i Iggesund

Hälsingekustens tredje största ort, Iggesund, kommer bara att ha en livsmedelsbutik framöver, Ankaret. Coop avvecklas Konsum-butiken senhösten 2015, uppger förra kommunalrådet Sven-Åke Thoresen på sin facebooksida.

– Konsum i Iggesund skall läggas ned. Helt otroligt att man inte kan driva en konsumbutik i ett samhälle med nästan 3 600 innevånare. Konsum är slut som organisation och jag kommer aldrig att sätta min fot mer i en konsumbutik, skriver han.

Unknown-2Iggesund hade länge också en Ica-butik, men den blev först med att kasta in handduken. Nu följer också Konsum efter. På facebooksidan för Coop Konsum Iggesund finns ingen information en stundande nedläggning. Kvar i Iggesund blir livsmedelsbutiken Rätt Pris Ankaret.

Frågan är vad som händer med Coop-butiken i Enånger, som är betydligt mindre än den i Iggesund och dessutom har haft svårt att locka franchisetagare.

Ett annan fråga är vad som händer med postservicen, som Posten AB för fyra år sedan flyttade från Evas kiosk i Enånger till Coop Konsum i Iggesund. Kanske öppnar nedläggningen av Konsum i Iggesund för att postservicen kommer tillbaka till Enånger.

En tredje frågeställning är om Ica kommer att intressera sig för Iggesund igen, när Coop avvecklar.

Jörgen Bengtson