Ny tidning om hav

Tidningsdöden drar fram, senast i form av Dagbladet, Sundsvall. Men det kommer också nya, som Hav & Vatten, ny för i år.

Bakom denna papperstidning står Havs- och vattenmyndigheten (HAV). HAV ställer på sin webbplats ett antal frågor till tidningens redaktör, Kasper Holgers. Vi återger hans svar.

Varför ger HAV ut en tidning?

– Havs- och vattenfrågor är ödesfrågor och vi vill öka intresset för dem, inte minst på lokal nivå. Vi vill berätta vad som händer inom området och belysa de här frågorna från olika håll, säger Kasper Holgers, redaktör för tidningen.

tidning-puff

I en allt mer digitaliserad tid, vad är det som får HAV att börja ge ut en papperstidning?

– Vi är lite av kärringen mot strömmen och vill gärna utmana idéer om hur saker kan få genomslag i dag. En papperstidning ger oss nya möjligheter att nå fram till grupper som inte känner till havs- och vattenfrågorna så väl, säger han.

Kasper Holgers ser också andra fördelar, som att papperstidningen har längre livslängd, att den kan läsas av flera och att den ger frågorna en fysisk tyngd.

Tidningen vänder sig främst till politiker och beslutsfattare på kommunal och regional nivå. Även folk som arbetar med vatten på företag, myndigheter och organisationer är välkomna som prenumeranter.

Tidningen är gratis. Det är bara att beställa prenumeration på HAV:s webbplats.

Jörgen Bengtson