Nordanstig i husbilstopp

Nordanstigs kommun är Sveriges femte bästa husbilskommun, åtminstone om Husbilsklubben får bestämma.

Medlemmarna i Husbilsklubben fick tidigare i år nominera den kommun i Sverige, som de ansåg vara mest husbilsvänlig. Blande de fem finalisterna fick de sedan rösta fram vinnaren. Fem-i-topp-listan fick följande utseende:
1. Arboga
2. Kristinehamn
3. Mörbylånga
4. Nordanstig
5. Öckerö

Husbilsklubben.se är Sveriges största förening för husbilsåkare. Föreningen har mer än 10 000 medlemmar.

husbil

– Våra medlemmar har fått nominera den kommun i Sverige som man anser vara husbilsvänligast. Här har man sett till helheten med allt från ställplatser till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen, vilka möjligheter till service som finns (till exempel möjligheter till tömning av grå-/svartvatten). Även hur bra kommunen är på att informera om vad som finns för husbilar samt hur väl det är skyltat till de olika platserna/faciliteterna påverkar nomineringarna och resultatet, säger Leif Edström, ordförande i föreningen i ett pressmeddelande.

Jörgen Bengtson
Foto: Pixabay