Bättre bad

Bergvik och Iggesund har fått bättre bad i sommar, med nya bryggor och hopptorn på Badkullen i Bergvik och rullstolsramp på Ankarmon.

Bakom återuppbyggnaden av den klassiska badplatsen Badkullen i Bergvik, Norrala, ligger eldsjälen Mia Nylander och föreningen Bergvik allting. Via facebookkampanjer har de fått både moraliskt, praktiskt och ekonomiskt stöd för att åter göra Badkullen till en samlingspunkt för badglada.

I bassängen nedanför den läktarliknande gräskullen i Bergvik ligger sedan början av sommaren tre bryggor i L-form. Ett hopptorn är åter på plats. Varma dagar kan platsen bli riktigt varm, eftersom kullen skyddar viken och bildar en gryta.

Ankarmon

Iggesunds klassiska insjöbad, Ankarmon (bilden), har fått ramp ner i sjön. Nu kan även rullstolsburna, folk med rollator eller personer som har problem med rörligheten på annat sätt ta sig ner i vattnet.

Nästa steg, för att göra Ankarmon handikappvänlig, är att handikappanpassa utedass och omklädningsrum. Hudiksvalls kommun står för handikappanpassningen.

Jörgen Bengtson
Foto: Hudiksvalls kommun