Allt för sjön 94 år

I år firar mässan Allt om sjö 94 år, som gör den till Sveriges största båtmässa.

– En av årets spännande nyheter är den stora inomhusbassängen, som kommer att erbjuda besökaren en unik möjlighet att testa på den nya, trendiga vattensporten SUP, skriver Allt om sjö på sin webbplats.

Stand up paddling, eller SUP som det ofta kallas, är en snabbt växande och trendig vattensport. På Allt för sjön kommer besökarna få möjligheten att se hur detta fungerar på nära håll i en stor inomhusbassäng. SUP erbjuder en rad olika användningsområden, vilket betyder att det passar många och är även en bra träningsform.

Årets mässa har följande teman:
• motorbåtar
• tillbehör
• segling, kajak och SUP
• classic boat
• barnskoj
• livet ombord
• miljö
• säkerhet

Allt for sjon

På mässan Allt för sjön – Nordens största sjö-, skärgårds- och båtmässa – är Jungfrukusten åter en av utställarna. Mässan går av stapeln 5–13 mars på Stockholmsmässan och håller öppet till klockan 18 eller 19 alla dagar.

Jungfrukusten är samlingsnamn för Hälsingekusten och Gästrikekusten. Bakom utställningsmontern på Allt för sjön står Jungfrukusten ekonomisk förening, med stöd av bland annat Region Gävleborg.

Folk från länets fyra kustkommuner kommer att finnas på plats i Älvsjö. Mest satsar Söderhamns kommun, som ser skärgården som en del av sitt varumärke, men även Hudiksvall kommer att vara på plats.

Jungfrukusten blir inte ensam destinationsmonter. Förra året fanns många skärgårdsdestinationer på mässan, både svenska, nordiska och utländska.

På webben märks det att Jungfrukusten laddar upp för mässan och sommaren. Föreningen har två webbplatser, www.jungfrukusten.se och www.facebook.com/Jungfrukusten. På den senare talar föreningen om den stundande mässan.

Jörgen Bengtson