Skärgårdsbloggar i Söderhamn

Söderhamn har två skärgårdsbloggar på Facebook, som lockar allt fler läsare, kommunala Skärgårdsenheten Söderhamn och föreningsdrivna Kust & skärgård Söderhamn.

Skärgårdsenheten Söderhamn har funnits sedan 1 maj 2007. Här rapporterar kommunens skärgårdsansvariga från vandrarhem och stugor i skärgården, farleder och upprustningar. Facebooksidan är synnerligen populär och har över 2 200 ”vänner”.

Kust & skärgård Söderhamn startade den 5 mars 2011. Bakom bloggen står Söderhamns- kust- och skärgårdsförening. Föreningen har också en webbplats, www.skargardsforeningen.se, som inte är lika uppdaterad som facebooksidan. Facebooksidan har drygt 450 ”vänner”.

M:s Moa narbild

Utöver dessa två breda facebookbloggar finns också bloggar för fartyget m/s Moa Söderhamn med drygt 770 ”gilla” och för olika destinationer på Söderhamnskusten.

Det intressanta är att Söderhamn – som är en betydligt mindre kommun i folkmängd och öar än Hudiksvall – har tre stora facebooksidor om just skärgården, med totalt cirka 3 500 följare. Var finns Hudiksvalls skärgård på Facebook?

text och foto:
Jörgen Bengtson