Stänger efter en helg

Fågelhällans slalombacke, Enånger, hade bara tillräckligt med snö för att hålla öppet förra helgen (bilden). I dag meddelade Fågelhällan att den har stängt för säsongen – men den öppnar på påskafton.

Fagelhallan vinter 2016– Som de flesta har räknat ut så har solen och värmen besegrat oss. Backen är stängd. Tyvärr vart det bara en helg, men vi hoppas på bättre förutsättningar nästa vinter. Vi ger aldrig upp…, skriver Roger Pettersson på Fågelhällans facebooksida i dag.

Fågelhällan utanför byn Vedmora är en av Hälsingekustens två slalombackar; den andra är Hedebacken utanför Hudiksvall. Fågelhällan är dock mer än en slalombacke. Den är också pulkabacke och utflyktsbacke, som folk kommer till året runt, för att njuta av utsikten och vad toppstugan har att erbjuda, när den är öppen.

Toppstugan öppnar närmast till påsk. Påskafton är stugan öppen klockan 10–14, med servering av våfflor, toast, korv, läsk, kaffe och fikabröd.

– Påskkärringar och massa godis, lovar också Enångers idrottsklubb, som driver anläggningen sedan 1991,

Jörgen Bengtson
Foto: Kethryn Tagg