Mössöstipendium till unga musiker

Mössöns byalag kommer från och med i sommar att dela ut ett årligt stipendium till en ung musiker med anknytning till Hudiksvalls kommun. Musikstipendiet är till minne av musikern Bengt Ohlsson (bilden), som växte upp i Njutånger.

BO-minnesfondPrisutdelningen blir på Mössöns visfestival den 16 juli.

Stipendiet på 10 000 kronor per år är instiftat av Bengt Ohlssons familj och Mössöns byalag. Ungdomar upp till 20 år kan söka stipendium från Bengt Ohlssons minnesfond.

På webbplatsen för Mössöns byalag, berättar minnesfonden att stipendiet ”syftar till att uppmuntra ungdomars musicerande”. Stipendiaten ska ”bo eller ha anknytning till Hudiksvalls kommun”.

Den som är intresserad av stipendiet behöver bara e-posta en ansökan till birgittaohlsson@hotmail.com eller erik@jubel.se. Sista ansökningsdag är fredag 1 juli.

– Ange i din ansökan vad pengarna ska användas till. Vi lägger stor vikt vid din motivering, säger stipendieutdelarna på webbplatsen för Mössöns byalag.

Att utdelningen sker på Mössöns visfestival är ingen tillfällighet. Bengt Ohlsson var med om att starta visfestivalen och kände starkt för att stödja ungdomar.

Bengt Ohlsson var inte professionell musiker, men en duktig musikutövare, som tog tillfället i akt att sjunga och spela gitarr. Till professionen vad han företagsledare. Vid sin bortgång var han koncernchef för Viking Malt. Bengt Ohlsson dog sommaren 2015 i cancer, 59 år gammal.

Jörgen Bengtson
Foto: Bengt Ohlssons minnesfond