Olycka för Hamnlyckan?

Förra sommaren var kaféverksamheten livlig i Mellanfjärden, med ett synnerligen aktivt Sommarcafé Hamnlyckan. I sommar kanske det inte blir något kafé. Förra årets arrendatorer, Sebastian och Anna Johansson (bilden), har tackat för sig och inga nya står på tur.

Anna och SebastianNu söker föreningen Hamnlyckan nytt folk, som vill driva sommarkaféet, som har många år på nacken, även om det hållit stängt vissa somrar.

– Hamnlyckans Sommarcafé har funnits i många år och är inarbetat och omtyckt av många. Och det kan bara bli bättre! I närliggande Trolska Skogen blir det allt fler besökare och så även i Mellanfjärden, så det finns ett allt bättre underlag för att driva caféet. Det ligger vackert vid Edsmyrsåns mynning, mitt i byn, skriver föreningen på sin webbplats.

– I Mellanfjärden finns också planer på att utveckla campingen som ligger i nära anslutning till caféet, och vi ser goda utvecklings- och samordningsmöjligheter för rätt person med ett bra koncept, fortsätter föreningen.

– Vi hoppas på att sommaren 2016 kommer att innebära en förlängd säsong med utökade öppettider för Hamnlyckans sommarkafé. Är du intresserad? Ta kontakt med någon i styrelsen, manar föreningen.

Än så länge finns inte någon arrendator, och säsongen närmar sig med stora steg. Sommaren 2015 höll Hamnlyckans sommarcafé öppet 6 juni–30 augusti.

Jörgen Bengtson
Foto: Sommarcafé Hamnlyckan