Månses nytt havsnära kafé

I somras fick Hälsingekusten ett nytt havsnära kafé, Månses i Stugsund, Söderhamn. Månses är både kafé, restaurang och designbutik.

Manses kafe inne– Kärleken till mat och till att dela måltider med familj och vänner är kärnan i all design från Månses, säger Malin Eliasson på Månses Design.

Nu följer Malin Eliasson upp artiklar för matbord och hem med ett kafé, som har havsutsikt.

Månses café, som också har maträtter och fullständiga rättigheter, ligger i Stugsunds gammal skola på Fredsgatan, med utsikt över inloppet till Söderhamn.

En nybyggd, trivsam serveringslokal ligger i anslutning till skolan, med långsidan mot vägen och havet. I förlängningen av huset, som blev klart så sent som i våras, ligger en lika stor serveringsdel utomhus.

Månses café & design, som det kombinerade kaféet och butiken heter, har stor fokus på butiken med designade artiklar från Månses.

Webbplatsen www.mansesdesign.se talar inte ens om att det finns ett kafé. På Månses facebooksida lever däremot kaféet i harmoni med butiken – och har hela 3 123 ”gilla”.

Månses kafé öppnade annandag midsommar och håller öppet alla dagar i veckan till och med september, måndag–fredag klockan 11–18 och lördag–söndag klockan 11–16.

Butiken ligger innanför kaféet i den gamla skolan. Butiken håller öppet året om. Hur det blir med kafédelen i höst och vinter är inte bestämt, Hälsingekusten.se pratar med personalen.

text och foto:
Jörgen BengtsonManses kafe ute