Adventsprogram i
Hudik och Söderhamn

Första advent inleder inte bara kyrkoåret och markerar avstamp för julskyltning och julfirande. På Hälsingekusten återkommer två aktiviteter på första advent, i år den 27 november: Gammaldags jul på Möljen i Hudiksvall och Adventskaffe i Fiskaremuseum i Söderhamn.

I Hudiksvall väntar julmarknad med hantverksförsäljning och underhållning klockan 12–17. Det blir försäljning av almanackor, julkort, lingonkransar och hantverk av allehanda slag. Besökarna på Möljen får också träffa årets luciakandidater.

Julmarknaden lockar med ”fiskdamm med napp på varje kast, och chans till guldfisken på 500 kronor”. Utöver detta blir det också musikunderhållning av sånggruppen Vox Lini.

– Tomten kommer 13.00 till 14.30, berättar arrangören, Hudiksvalls stads hembygdsförening.

fiskaremuseum-soderhamnI Söderhamn väntar adventsfirande på Fiskaremuseet (bilden).

– Nu är det dags för vårt tradionella adventskaffe. Den 27 november, första advent, öppnar vi åter Fiskaremuseet efter lite reparationer och målning, berättar föreningen bakom museet, Söderhamns kust- och skärgårdsförening, på sin webbplats.

Fiskaremuseum i Söderhamn lockar med kaffe och saffransbullar. Förutom lekamlig spis, blir det också andlig i form av utställning samt försäljning av böcker och bilder.

text och foto:
Jörgen Bengtson