Bandyhall får
vänta på invigning

Hälsingekustens första bandyhall, placerad på Hällåsen i Söderhamn, får skjuta på invigningen. Tanken var att den skulle ske på lördag, men isen hinner inte bli klar till dess.

– Vi har inte hunnit få igång det helt enkelt. Det är mycket smådetaljer som ska klaffa och det blir för knappt om tid, säger Tony Larsson, driftschef på Hällåsen, till Söderhamns-Kuriren (12 oktober 2017).

Förhoppningsvis ska det hela bli klart under nästa vecka. Sannolikt blir det någon form av invigning under Broberg/Söderhamn bandys hemmapremiär i elitserien den 27 oktober.

Bandyhallen i Söderhamn har under lång tid varit en stridsfråga. Till slut tog kommunfullmäktige nödvändiga finansieringsbeslut. Därmed får Söderhamn, som liksom Bollnäs, Ljusdal och Ovanåker är stora bandykommuner i Hälsingland, en inomhusarena för den stora och ytmässigt väldigt krävande sporten bandy.

Bandyhallen i Söderhamn blir Sveriges trettonde. Arbetet startade i mars 2017 och står alltså klart inom kort. Totalkostnaden är 55 miljoner kronor, vilket är mycket pengar. Men faktum är att denna bandyhall hör till de billigare. Byggkostnaderna för Sveriges bandyhallar varierar stort, enligt uppgifter från Bandyförbundet, från 17 miljoner i Ale till 230 miljoner i Sandviken.

Söderhamns bandyhall kommer att rymma 1 800 personer. Till nästa säsong planerar Broberg att bygga till en läktare för att kunna rymma än större publik.

Bilden visar Söderhamns bandyarena, där man nu lägger sista handen vid att förse den jättelika hallen med is.

Jörgen Bengtson
Foto: Broberg/Söderhamn bandy