Snart öppnar
krogen På hörnet

I somras fick centrala Hudiksvall en ny krog, Torget, och dessförinnan en på Möljen med utvidgad utedel. I början av november öppnar ytterligare ett matställe, På hörnet. En av krogens två ägare, Henrik Norberg (bilden), jobbar med att få allt klart, när Långvind.com tittar in.

Henrik Norberg kommer att driva restaurang På hörnet, som ligger i Centrumhuset i hörnet Storgatan–Käppuddsgatan, min sin hustru, Inger Svensson Norberg. Båda har gedigen krogbakgrund som kockar och krögare på tidigare Gretas i Hudiksvall och 17 rum och kök i Harmånger.

På hörnet får en bred meny och kommer att servera både lunch, fika och à la carte på kvällen. Man kallar sig själv för ”restaurang, bar, café”. På hörnet presenterar sig på facebook som en ”kvarterskrog med modern svensk hemlagad mat. Barhäng med bra öl/vinsortiment”. Eftersom paret Norberg älskar fika, ”kommer hembakat och kaffe också att finnas på menyn”.

Till en början kommer På hörnet att hålla öppet sex dagar i veckan, men målet är att växla upp till sju dagar.

Renoveringen av den tidigare livsmedelsbutiken har tagit tid, men nu börjar allt bli klart. Det enda större som återstår är att få igång kylrum och frysrum.

– Vi räknar med att öppna om två-tre veckor, säger Henrik Norberg till Långvind.com

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare skrivit om nya restauranger med havskontakt i centrala Hudiksvall, senast när Torget öppnade, Torget blev snabbt fullt (10 juli 2017). En tertial senare blir det alltså aktuellt för På hörnet att slå upp porten mot Storgatan och förhoppningsvis får en liten utedel till sommaren på trottoaren på Käppuddsgatan.

På hörnet har facebooksida men ännu inte någon webbplats.

Text och foto:
Jörgen Bengtson