Strandpiren spurtar
in i restaurangguide

Restaurang Strandpiren, Hudiksvall, har knappt hunnit etablera sig, förrän det tar sig in i restauranguiden White Guide. Strandpiren är en av endast två restauranger i Hälsingland – den andra är Växbo krog – som kvalar in på listan över Sveriges 600 bästa restauranger.

Den 5 mars 2018 är det premiär för ”White Guide – Sveriges bästa restauranger 2018–19” på en gala i Stockholms stadshus. Men i god tid före galan avslöjar White Guide vilka restauranger, som finns med på listan.

– Det har varit målet på tre till fem års sikt, men att man skulle komma med efter sju, åtta månader var oväntat, säger Erik Hedberg, som driver Hotell och restaurang Strandpiren tillsammans med Elida Burman, till Hela Hälsingland.

Strandpiren har en aktiv facebooksida, med 1 822 ”gilla”, som nu fått extra draghjälp.

White Guide har testat och bedömt cirka 800 restauranger, varav 600 kvalar in i guiden. Av dessa 600 är 87 nya; de flesta  är – som Strandpiren – nya restauranger sedan förra guiden. Av förra årets 600 restauranger var 80 nya. Betyg och omdömen får vi veta först på galan.

– Förnyelsen i branschen och den höga takten i nyöppnandet fortsätter med andra ord. Vi konstaterar också att kvaliteten på årets urval av krogar är högre än någonsin tidigare, skriver White Guide i ett pressmeddelande.

I White Guides bedömning premieras kvalitet, nyskapande och hållbarhetstänkande.

– Rakt igenom alla bedömningsområden är personlighet avgörande: särart i matlagningen, tydlig idé i dryckeskonceptet, serviceupplägg med karaktär och givetvis en personlig miljö och unik stämning, skriver White Guide.

Jörgen Bengtson