Unik guide till
Hälsingekustens krogar

Vad finns det för krogar och kaféer på Hälsingekusten, där jag kan äta något med havsutsikt till?

Långvind.com ger dig svaret i en unik guide över sommarrestauranger under fliken Göra. I dag presenterar vi guiden för tredje året i rad. Guiden växer år för år i takt med att nya krogar och kaféer tillkommer – och då finns ändå inte ställen i Hudiksvalls och Söderhamns stad med.

Årets guide omfattar tjugo restauranger på kusten, arton i Hälsingland samt en i vardera Medelpad och Gästrikland på gränsen till Hälsingland. Till detta kommer Kafé Kungsgården Långvind, som håller öppet när STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind är öppet, dock i första hand för dess gäster, samt Långvinds två närmaste åretruntöppna restauranger.

– Vi är väldigt glada över att återigen kunna presentera den enda samlade guiden över matställen med havskontakt på Hälsingekusten. Vi kan inte garantera alla tider i den, men vi har lagt ner mycket arbete på att försöka göra en korrekt sammanställning, säger Agneta Bengtson, teknisk redaktör på Långvind.com.

Guiden har haft nykomlingar varje år. I år är de inte mindre två, Kanonholmen Seafood (bilden) i Vad, Sandarne, som helgöppnade 26–27 maj och senare i sommar kommer med längre öppethållande, och Lagunen Tapas, Rogsta, en ny restaurang på Hölick havsresort som öppnar i juni.

Jörgen Bengtson
Foto: Kanonholmen Seafood