O’Learys tar ner
skylten i Söderhamn

Restaurangen O’Learys i Söderhamn tar ner skylten den 22 september 2018, men ny verksamhet tar vid på Stadshotellet i Söderhamn.  Anledningarna är att franschisekostnaden är hög och att Stadshotellet vill satsa på sin egen bar och restaurang – Hotellbaren. Stadshotellet passar på att stänga O’Learys, när franchiseavtalet löper ut.

– Hade det varit fantastiskt lönsamt med O’Learys hade jag inte stängt det. Sedan vill vi göra någonting där vi inte är styrda utan till exempel kan bestämma egna menyer, säger hotellchef Ulrica Engström till Helahälsingland.se i dag.

O’Learys lokal kommer tills vidare att stå tom. Stadshotellets nya bar och restaurang kommer i stället att ligga i anslutning till lobbyn. För att ge mer plats åt bar och restaurang, kommer man att riva ett konferensrum därmed få större ytor.

– Lobbyn i dag är mest en transportsträcka. Meningen är att hotellgästerna ska checka in och tycka att det är trevligt och att man vill komma ner igen, säger Ulrica Engström.

Baren ska vara en mötesplats för både hotellgäster och Söderhamnsbor. Hon pratar om den nya krogen som ”Söderhamns vardagsrum”. Invigningen blir preliminärt under oktober 2018.

Stängningen av O’Learys i Söderhamn påverkar inte verksamheten i Hudiksvall, som har annat franchisetagare.

Jörgen Bengtson