Premiär för
tomteverkstad

Stenö camping är inte bara ett dragplåster sommartid i Söderhamns kommun. Det lockar även folk i juletid. Dagarna före jul var det premiär för Stenös tomteverkstad. Stämningsfullt, smockfullt och gratis, löd omdömet enligt webbplatsen Söderhamn.se (bilden).

Arrangemanget Stenös tomteverkstad blev en publiksuccé, som lockade tusen personer eller mer till havsbadet under två dagar.

Bakom Stenö tomteverkstad står föreningen Stenös vänner, som tillsammans med Stenö havsbad och camping, Svenska kyrkan och Söderhamns kommun gjorde verklighet av tankarna.

– Vi från Stenös vänner är jättenöjda med den uppslutning som blev från söderhamnarna och med det positiva gensvar som kom, säger Jan-Evert Hagström, Stenös vänner, till Söderhamn.se.

Tanken med tomteverstaden var att bjuda in barn. Barnen kom i massor, både små och stora.

Det var trångt vid pysselborden, där man tillverkade julstjärnor, smällkarameller och andra kreativa skapelser som växte fram till dragspelsmusik i julton, berättar Söderhamn.se.

Snö och släde bidrog till julstämningen.

Hur blir det med tomteverkstad kommande år?

– Det är inget bestämt om det blir en fortsättning, men vi har idéer om att kanske göra något för sportlovet, säger Jan-Evert Hagström till Söderhamn.se.

Jörgen Bengtson