Härlig takterrass
på Statt i Hudik

Krogarna växer i Hudiksvall och på Hälsingekusten. Senaste tillskottet är Statts takterrass, en inbjudande krog på Stadshotellets tak med utsikt över sjöbodar, stad och hav.

– Vi hade stadens fulaste tak och nu har vi den vackraste terrassen, säger Alexandra Johansson, delägare i Stadshotellet, till Helahälsingland.se (25 juni 2019).

Krögaren kommer dock från restaurangdelen av Stadshotellet, som är helt fristående, O’Learys. Takterrassen är Elvan Baybars idé. Han har länge burit på tankarna, men först under hösten 2018 började idéerna bli till verklighet. Efter bygglov vidtog byggnation och lagom till skolavslutning öppnade takterrassen.

– Här kan jag gå fritt med mina idéer till skillnad från O’Learys där jag har mallar som måste följas, säger till Helahälsingland.se.

Han har hämtat inspiration till takterrasser från storstäder runt om i världen. Maten är italiensk och miljön hälsingsk.

– Det känns som Hudiksvall men med en utomlandskänsla. Det är det bästa av två världar, säger restaurangchefen Elvan Baybars till Helahälsingland.se

Utanför städerna Hudiksvall och Söderhamn finns rekordmånga krogar och kaféer med havskontakt. Långvind.com har en sida över dessa, Sommarrestauranger, under toppfliken ”Göra”.

Jörgen Bengtson
Bild: Helahälsingland.se