Rapportera fel
till Sjöfartsverket

Sjöfartsverket tar tacksamt emot fel, som allmänheten hittar i form av fel på utmärkning, släckta fyrar, drivande föremål eller annat som kan utgöra en fara för sjöfarten.

– Visste du att du kan hjälpa oss göra Sveriges vatten tryggare? frågar Sjöfartsverket och uppmanar allmänheten att ”genast rapporterar in det till oss”, bland annat i avvikelser som dem vi räknar upp ovan.

Sjöfartsverket tar emot rapporter via följande kanaler:
• Telefon: 0771-63 06 85
• VHF: Anropa Sweden Traffic på lämplig trafikkanal, se karta.
• E-post: swedentraffic@sjofartsverket.se

– Om du hittar fel i sjökort och andra produkter eller har allmänna synpunkter på Sjöfartsverkets produkter och tjänster vill vi att du meddelar oss genom kontaktformuläret eller ringer oss på telefon 0771-63 06 05, skriver Sjöfartsverket på sin webbplats.

Jörgen Bengtson
Karta: Sjöfartsverket