”Prova-på-mat”
succé i Hudik

För första gången gick tolv krögare samman i Hudiksvall, för att en lördag erbjuda ”prova-på-mat” i Hudiks två gallerior, Guldsmeden och Fyren.

”Smaka på mat” blev en succé, med matbiljetterna som tog slut långt innan maten var slut och klockan var slaget 15. Då skulle nämligen matsejouren ta slut.

Långvind.com provade på mat från sex av de tolv deltagande krögarna. Alla fick klart godkänt betyg.

Trycket var högt, framför allt i Guldsmeden, där åtta av de tolv restaurangerna hade små stånd med mat och dryck. Krögarna hade laddat med 200–300 smakportioner var. Besökarna fick byta en matbiljett mot en smakportion.

”Smaka på mat” har kommit för att stanna. Vi kommer att få se fler tillställningar med spännande matportioner. Omfattningen framöver, vet vi inte. Men ett är klart: ”Smaka på mat” kommer tillbaka.

”Vi hade aldrig räknat med att det skulle komma så många besökare!, skriver arrangören Hudik City på sin Facebooksida någon timme efter evenemanget och lovar fler restauranger och kuponger nästa gång.

Deltagande restauranger var: Hogges, Hudik Sushi, Lilla Matsalen, Magnus Kök & Catering, Manis, O’Learys, Parkhyddan, Pinchos, Sigges, Strandpiren, The Bell och Ystegårn.

Text och foto:
Jörgen Bengtson