”Torget” blir ny
året-om-restaurang

Krögarna Angelica och Magnus Olsson tar över Restaurang Torget bar och bistro på Möljen i Hudiksvall från Radjo Askander (bilden). Paret Olsson kommer att öppna Torget som året-runt-restaurang.

– Vårt mål är att vara Hudiksvalls mittpunkt. Det är hit man ska vilja gå, säger Magnus Olsson till Helahalsingland.se i dag.

Planerad nyinvigning är tidigast den 7 december 2019. Bilden visar invigningen av Torget i juli 2017.

Magnus Olsson talar om den nya krogen som ”en kvällskrog mitt i stan” och ”vårt flaggskepp”.

Angelica och Magnus Olsson driver Magnus kök catering och bemanning i Odd Fellow-huset. I år tog paret över restaurang Borka Brygga i Enånger. Nu är det alltså dags för Restaurang Torget på Möljen

År 2017 totalupprustade Radio Askander lokalen. Nu ska den ”rustas upp från golv till tak” och altanen ska bli inglasad. Magnus kök vill satsa på Torgets bar, som ska bli större och mer inbjudande.

Paret Olsson har inte bestämt hur menyn blir. Tanken är att menyn ska vara ”flytande” och bestämmas med kort varsel. Man lovar att alltid ta fasta på kvalitativa råvaror.

Ett bekymmer för paret Olsson är att Torget bara har tillfälligt bygglov. Förra krögaren Radjo Askander har ett tillfälligt bygglov 2017–2020 för att driva restaurang i huset mellan Möljen och järnvägen, som tidigare var känt för sin butik Härvan. Nu måste Magnus kök försöka få ett permanent bygglov, vilket kräver ny detaljplan för Torget.

Radjo Askander driver Pinchos året om och Parkhyddan för abonnemang.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft flera artiklar om Torget: ”Torget” fortsätter på torget (7 mars 2019), Tre år till med ny Möljenkrog (17 november 2017), Torget blev snabbt fullt (10 juli 2017), Nya krogen Torget öppnar på måndag (8 juli 2017), Tillfällig krog på Möljen i Hudik (16 juni 2017) och Ny krog i Hudik med havskontakt (30 mars 2017).

Text och foto:
Jörgen Bengtson